Pastaschelpen met broccolipesto en Breydelspek
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Lente, Zomer
Ingrediënten
500 g pasta naar keuze
1 broccoli
1 teen look
1 hand bladpeterselie
50 gr pinboompitten
2 trossen tomaat
300g Breydelspek
Enkele blaadjes basilicum
Olijfolie
Zeezout
Zwarte peper
Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water.
Bak de tomaten in 2 eetlepels olijfolie in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten.
Snijd de broccoli in stukken en blancheer in licht gezouten water. Giet af en mix samen met de pijnboompitten, het teentje knoflook, de bladpeterselie en de 2 eetlepels olijfolie fijn in een keukenrobot.
Snijd het Breydelspek in grove stukken. Meng de pesto en het Breydelspek met de pasta. Werk af met de tomaten, olijfolie en basilicumblaadjes. Werk af met zwarte peper.
Stuur je recept in >