Parelcouscous vongole met Breydelspek
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Lente, Zomer
Ingrediënten
1 kruidenbuiltje (tijm, laurier, rozemarijn… )
¼ theelepel rode chilivlokken
200 g gedroogde parelcouscous
2 eetlepels olijfolie
8 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
200 g Breydelspek, in reepjes gesneden
1 kg vongole
200 ml witte wijn
2 eetlepels citroensap
¼ bosje gehakte peterselieblaadjes, plus meer voor garnering
Enkele takjes oregano
Peper en zout
Bereidingswijze
Spoel de venusschelpen grondig met koud water.
Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking, laat goed uitlekken.
Verhit intussen in een grote pan de olie. Voeg de in plakjes gesneden knoflook toe en fruit ze. Voeg de Bryedelspekblokjes toe en bak ze enkele minuten. Voeg de schelpen, de wijn, de chilivlokken en het kruidentuiltje toe. Dek af en kook op gedurende 5 à 7 minuten.
Als de schelpen geopend zijn, zijn ze klaar. Verwijder de gesloten schelpen. Voeg de parelcouscous toe en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Giet de bouillon over de salade en garneer met gehakte peterselie en takjes oregano. Serveer onmiddellijk met knapperig brood.
Stuur je recept in >