Vers gedraaide tagliatelle met pompoensaus, scampi's en Breydelspek
Type gerecht
Voorgerecht
Seizoen
Herfst
Calorieën
684 kcal/persoon
Ingrediënten
Voor de verse pasta:
400 g bloem OO
4 eieren
500 g pompoen, in blokjes gesneden
1 sjalot, fijngehakt
250 ml groentebouillon
10 blaadjes bladpeterselie, fijngehakt
100 g boter
100 g Breydelspek, in reepjes gesneden
8 scampi's
Extra vierge olijfolie
Pili-pili
Bereidingswijze
Voor de pasta: maak een kuiltje in de bloem. Voeg de eieren toe en meng voorzichtig, bebloem je handen en kneed het deeg gedurende 15 minuten of tot je een zeer glad en soepel deeg krijgt. Laat 20 minuten rusten. Doe het deeg in het pastamachine en kies de gewenste vorm.
Fruit de ui in olijfolie, voeg de in blokjes gesneden pompoen toe en laat sudderen.
Voeg 250 ml groentebouillon en ½ theelepel pili-pili toe en kook op laag vuur.
Mix de pompoenblokjes en voeg boter toe tot je een gladde saus krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal, halveer ze en bak ze aan in olijfolie. Kruid met zout en peper.
Voeg de scampi's en het Breydelspek toe aan de pompoensaus.
Werk af met de peterselie. Kook de tagliatelle (3 à 4 min) en voeg toe aan de saus.
Stuur je recept in >