Kipfilet met aardappel, Breydelspek en broccoli
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Ingrediënten
350 gr kippenfilet
Kippenkruiden
50 gr Breydel spek in reepjes
1 broccoli
1 sjalot
Olijfolie
400 gr bloemige aardappelen (bv: bintjes)
200 gr mascarpone
20 cl room
Snuifje curry
Snuifje kurkuma
Peper & zout
Bereidingswijze
Doe de broccoli in roosjes en in water spoelen. Gaar de roosjes in kokend water met een flinke snuif zout. Als ze gaar zijn direct afspoelen onder koud stromend water.
Pel en snipper de sjalot fijn.
Snij de kippenfilet in blokjes & kruid ze aan alle kanten met de kippenkruiden.
Kook de aardappelen gaar in water met een flinke snuif zout. Giet ze vervolgens af en snij ze in blokjes.
Verhit de olijfolie en fruit de sjalot aan.
Voeg het spek en de kippenstukjes toe; Bak de kip en het spek aan alle kanten bruin.
Voeg de aardappelen bij en bak ze even mee aan.
Voeg er nu de broccoli, de mascarpone en de room aan het aardappel-spek mengsel toe.
Alles goed mengen en kruiden met peper, zout, curry en kurkuma naar eigen smaak.
Dit recept werd ons doorgestuurd door Lady chef Rita
Stuur je recept in >