MENU

Recept

Gegrilde scampi met Breydelspek, zongedroogde tomaat en kruidenboter

4 personen
< 30 min

Type gerecht

Hoofdgerecht

Seizoen

Lente, Zomer

Ingrediënten

12 scampi maat 16/20
12 blokjes Breydelspek 2cm/3cm
12 teentjes look, ongepeld
12 zongedroogde tomaten
4 brochettestokjes
Barbecuekruiden naar keuze

Voor de kruidenboter:
250 g boter
50 g gesnipperde ui
50 g geperste look
50 g verse tuinkruiden, fijn gesneden
5 druppels tabasco
1 mespuntje madras kerrie (curry)
Pezo

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Breng de boter op kamertemperatuur.

Steek de scampi en het Breydelspek op een spies samen met de lookteentjes en de tomaatjes.

Bestrijk deze spies met een beetje olie of marinade, kruid met barbecuekruiden.

Rooster de spiesjes kort op de barbecue (maximum 5 minuten).

Serveer met de gesmolten kruidenboter en stokbrood.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >