MENU

Recept

Pasta met Breydelham & duo van asperges

4 personen
30 - 60 min

Type gerecht

Hoofdgerecht

Seizoen

Lente, Zomer

Ingrediënten

• 250 g pastaschelpen
• ½ bussel groene asperges of 1 aspergetips
• ½ bussel AA asperges of 1 aspergetips
• 200 ml room
• 1 teentje look
• 5 el geraspte Parmezaanse kaas
• ½ bussel kervel
• 1 stengel lente-ui
• Enkele sneetjes Breydelham/spek
• Peper
• Zout
• Olijfolie
• Boter

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

  • Breng een pot met gezouten water aan de kook.
  • Doe er een scheutje olijfolie in en voeg dan de pastaschelpen toe.
  • Kook ze beetgaar.
  • Snijd de houten uiteinden van de asperges en snijd de asperges vervolgens in stukjes.
  • Kook ze kort in gezouten water, giet ze af en spoel ze onder koud, stromend water.
  • Neem een steelpannetje en warm daar de room samen met het teentje look en de Parmezaanse kaas in op.
  • Kruid met peper en zout en laat inkoken.
  • Hak de kervel fijn.
  • Meng onder de saus.
  • Giet de pastaschelpen af en hak de lente-ui fijn.
  • Meng beiden ook onder de saus.
  • Stoof de asperges aan in een klontje boter.
  • Schep de pasta op een bord.
  • Schik de asperges er mooi bovenop.
  • Werk af met enkele sneetjes Breydelham en een takje kervel.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >