MENU

Recept

Knapperige ontbijtcups met Breydelspek en een eitje

2 personen
30 - 60 min

Type gerecht

Hoofdgerecht

Seizoen

Winter, Lente, Zomer, Herfst

Ingrediënten

4 sneetjes wit brood
2 eieren
2 sneetjes Breydelspek
een half handje geraspte kaas
1,5 takjes peterselie
1 el gesmolten boter
zout en peper van de molen
Extra: bakplaat voor muffins

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Bak in een pan het ontbijtspek net niet-knapperig en laat uitlekken op wat keukenpapier.

Gebruik een deegroller om het brood iets platter te maken en steek er met behulp van een grote ronde koekjesvorm rondjes uit. Beboter 4 vormpjes van het muffin blik en leg twee schijfjes brood, elkaar iets overlappend, in elke muffinvorm.

Bestrijk het brood met boter en bestrooi met geraspte kaas. Leg het ontbijtspek er in de lengte overheen en druk licht aan. Breek de eieren bovenop het spek en bestrooi ze met zout en peper.

Bak de ontbijtcups in een voorverwarmde oven op 175°C tot het eiwit gestold is.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >