Knapperige ontbijtcups met Breydelspek en een eitje
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Winter, Lente, Zomer, Herfst
Ingrediënten
4 sneetjes wit brood
2 eieren
2 sneetjes Breydelspek
een half handje geraspte kaas
1,5 takjes peterselie
1 el gesmolten boter
zout en peper van de molen
Extra: bakplaat voor muffins
Bereidingswijze
Bak in een pan het ontbijtspek net niet-knapperig en laat uitlekken op wat keukenpapier.
Gebruik een deegroller om het brood iets platter te maken en steek er met behulp van een grote ronde koekjesvorm rondjes uit. Beboter 4 vormpjes van het muffin blik en leg twee schijfjes brood, elkaar iets overlappend, in elke muffinvorm.
Bestrijk het brood met boter en bestrooi met geraspte kaas. Leg het ontbijtspek er in de lengte overheen en druk licht aan. Breek de eieren bovenop het spek en bestrooi ze met zout en peper.
Bak de ontbijtcups in een voorverwarmde oven op 175°C tot het eiwit gestold is.
Stuur je recept in >