MENU

Recept

Oester met Breydelspek en Valeir

8 personen
< 30 min

Type gerecht

Aperitief

Seizoen

Winter

Ingrediënten

8 diepe oesters (Gillardeau, Zeeuwse creuse)
100 g zeekraal
4 dikke sneetjes Breydelspek
2 del blond bier (Valeir)
1 dl culinaire room
2 eetlepels maizena
1 eierdooier
peper uit de molen
grof zeezout

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op de grote grill. Open de oesters, vang het vocht op, zeef het en houd het apart. Laat de oesters uitlekken op keukenpapier. Maak de schelpen schoon en houd ze ook apart.

 

Maak de zeekraal schoon en pocheer ze kort in kokend water. Laat ze dan schrikken in ijswater en dep droog.

 

Snijd het Breydelspek in fijne reepjes. Schik de zeekraal, het Breydelspek en de oesters in de schelpen en leg ze in een ovenschaal.

 

Laat het bier, de room en het gezeefde oestervocht samen opkoken. Bind de saus met de maizena en laat kort inkoken. Haal de saus van het vuur en roer er de eierdooier en wat peper door.

 

Nappeer de oesters met de saus en gratineer ze kort onder de grill.

 

Presenteer de oesters in een schaal op een laagje grof zeezout.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >