Oester met Breydelspek en Valeir
Type gerecht
Aperitief
Seizoen
Winter
Ingrediënten
8 diepe oesters (Gillardeau, Zeeuwse creuse)
100 g zeekraal
4 dikke sneetjes Breydelspek
2 del blond bier (Valeir)
1 dl culinaire room
2 eetlepels maizena
1 eierdooier
peper uit de molen
grof zeezout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op de grote grill. Open de oesters, vang het vocht op, zeef het en houd het apart. Laat de oesters uitlekken op keukenpapier. Maak de schelpen schoon en houd ze ook apart.
Maak de zeekraal schoon en pocheer ze kort in kokend water. Laat ze dan schrikken in ijswater en dep droog.
Snijd het Breydelspek in fijne reepjes. Schik de zeekraal, het Breydelspek en de oesters in de schelpen en leg ze in een ovenschaal.
Laat het bier, de room en het gezeefde oestervocht samen opkoken. Bind de saus met de maizena en laat kort inkoken. Haal de saus van het vuur en roer er de eierdooier en wat peper door.
Nappeer de oesters met de saus en gratineer ze kort onder de grill.
Presenteer de oesters in een schaal op een laagje grof zeezout.
Stuur je recept in >