MENU

Recept

Artisjok met Breydelspek, comté en gedroogde ham

4 personen
30 - 60 min

Type gerecht

Hoofdgerecht

Seizoen

Lente

Calorieën

1 008.00 kcal/persoon

Ingrediënten

500 g ui fijngesneden
400 g Breydelspek in reepjes
Boter
Peper, zout
Waterkers
Voor de crumble van Gandaham:

6 sneetjes Gandaham
100 g panko (Japans paneermeel)
Olijfolie
Peper, zout
Voor de artisjok barigoule:

1 ui
1 wortel
1 wit van prei
1 venkel
1 citroen
150 ml witte wijn
300 ml gevogeltebouillon
2 peterseliestengels
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 el korianderzaad
Zwarte peper
1 takje tijm
1 blaadje laurier
12 artisjok violet (schoongemaakt)
Voor de mornaysaus:

55 g boter
50 g witte bloem
450 g volle melk
60 g comté (in blokjes gesneden)
Peper, zout
Nootmuskaat

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Snijd voor de crumble het vet van de ham, leg de hamop een bakpapier en laat ongeveer 2 uur drogen in een voorverwarmede oven op 110°.

 

Laat afkoelen en hak fijn. Kruid met peper en zout en hak een beetje fijner, meng met de gedroogde ham.

 

Stoof voor de barigoule ui, wortel, venkle, tijm, laurier, korianderbollen en zwarte peper aan in olijfolie.

 

Bevochtig met wijn en kook in tot bijna droog, voeg de gevogeltebouillon toe, samen met alle andere ingrediënten, kruid met peper en zout en laat 10 minuten sudderen.

 

Gaar in deze bouillon de artisjokken ongeveer 12 minuten en laat ze in de bouillon afkoelen, snijd ze in 4. Maak voor de moranysaus een roux met de boter, de bloem en de melk.

 

Kruid met peper, zout en nootmuskaat, haal van het vuur en smelt er de kaas in. Stoof de ui goed aan in boter, kruid met epper en zout.

 

Doe over in een ovenschaal, verdeel er de repen spek en de artisjokkwartjes over.

 

Overgiet met de saus en warm ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Werk af met blaadjes waterkers en de crumble.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >