Aardappelkroketjes met Breydelham en peterselie
Type gerecht
Aperitief
Seizoen
Lente
Ingrediënten
600 g bloemig kokende aardappelen
80 g Breydelham
30 g champignons
2 eierdooiers
2 eieren
2 el bloem
40 g boter
20 g sjalot
20 g peterselie
20 g grove mosterd
Broodkruim
Peper, zout
Bereidingswijze
Kook de aardappelen en plet ze. Smelt 1 eetlepel boter in een pan en stoof er de sjalot en de gehakte champignons in.
Smelt de rest van de boter en meng het samen met de Breydelham (in blokjes gesneden), eierdooiers, mosterd, gehakte peterselie en het sjalot/champignonmengsel onder de aardappelpuree.
Breng op smaak met peper en zout. Vorm met de hand een 25-tal kleine kroketten.
Haal de kroketten door de bloem, de losgeklopte eieren en het broodkruim.
Laat vervolgens enkele uren rusten. Frituur de kroketten krokant op 180°.
Stuur je recept in >