MENU

Recept

Aardappelkroketjes met Breydelham en peterselie

5 personen
< 30 min

Type gerecht

Aperitief

Seizoen

Lente

Ingrediënten

600 g bloemig kokende aardappelen
80 g Breydelham
30 g champignons
2 eierdooiers
2 eieren
2 el bloem
40 g boter
20 g sjalot
20 g peterselie
20 g grove mosterd
Broodkruim
Peper, zout

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Kook de aardappelen en plet ze. Smelt 1 eetlepel boter in een pan en stoof er de sjalot en de gehakte champignons in.

 

Smelt de rest van de boter en meng het samen met de Breydelham (in blokjes gesneden), eierdooiers, mosterd, gehakte peterselie en het sjalot/champignonmengsel onder de aardappelpuree.

 

Breng op smaak met peper en zout. Vorm met de hand een 25-tal kleine kroketten.

 

Haal de kroketten door de bloem, de losgeklopte eieren en het broodkruim.

 

Laat vervolgens enkele uren rusten. Frituur de kroketten krokant op 180°.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >