MENU

Recept

Asperges à la Flamande met Breydelspek

4 personen
< 30 min

Type gerecht

Voorgerecht

Seizoen

Calorieën

234.50 kcal/persoon

Ingrediënten

1 kg asperges A (8 asperges)
2 plakjes Breydelspek
4 eieren
100 g boter
Peper en zout
½ bot krul – ½ bot platte peterselie
Mosterd

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Schil de asperges zorgvuldig (2 p.p.), snijd er de onderste stukjes af.

Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de asperges hierin gaar.

Kook 2 eitjes hard (10 minuten), pel en hak ze.

 

Kook de andere 2 eitjes 5 minuten en pel ze (ze zullen nog vloeibaar zijn).

Hak de peterselie.

Snijd het Breydelspek in zeer fijne blokjes en bak ze met weinig vet krokant.

 

Smelt 1/2de boter, voeg de hardgekookte eitjes toe, ½ van de peterselie en Breydelspek, kruid af met peper en zout – nootmuskaat

Scheutje water aan de kook brengen, de andere helft boter in blokjes ondermengen, de zachtgekookte eitjes geplet toevoegen, op binden, afwerken met de gehakte peterselie, koffielepel mosterd, peper en zout, nootmuskaat en gebakken Breydelspekjes.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >