Asperges à la Flamande met Breydelspek
Type gerecht
Voorgerecht
Seizoen
Calorieën
234.50 kcal/persoon
Ingrediënten
1 kg asperges A (8 asperges)
2 plakjes Breydelspek
4 eieren
100 g boter
Peper en zout
½ bot krul – ½ bot platte peterselie
Mosterd
Bereidingswijze
Schil de asperges zorgvuldig (2 p.p.), snijd er de onderste stukjes af.
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de asperges hierin gaar.
Kook 2 eitjes hard (10 minuten), pel en hak ze.
Kook de andere 2 eitjes 5 minuten en pel ze (ze zullen nog vloeibaar zijn).
Hak de peterselie.
Snijd het Breydelspek in zeer fijne blokjes en bak ze met weinig vet krokant.
Smelt 1/2de boter, voeg de hardgekookte eitjes toe, ½ van de peterselie en Breydelspek, kruid af met peper en zout – nootmuskaat
Scheutje water aan de kook brengen, de andere helft boter in blokjes ondermengen, de zachtgekookte eitjes geplet toevoegen, op binden, afwerken met de gehakte peterselie, koffielepel mosterd, peper en zout, nootmuskaat en gebakken Breydelspekjes.
Stuur je recept in >