MENU

Recept

Salade met krokante feta & Breydelspek, brochette van lam met citroengras

4 personen
< 30 min

Type gerecht

Voorgerecht

Seizoen

Lente

Calorieën

599,70 kcal/persoon

Ingrediënten

320 g lamsgehakt
4 sneetjes Breydelspek
1 el citroengraspuree
1/2 teentje look
1 gekuist sjalotje
1 ei
1/4 gekonfijte citroen
12 bamboebrochettes
12 blokjes voorgesneden fetablokjes op olie
2 el panko - 1 eiwit
Arachideolie
150 g eryngii champignons - klontje boter
1 ravier mosterdsla
1 ravier roquette
1 bot dragon
4 stuks eetbare bloemetjes
Voor de vinaigrette:
4 el oude balsamicoazijn
8 el goede olijfolie
1 mespuntje curry
peper en zout

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Snijd de schil van de gekonfijte citroen in fijne blokjes.

Meng in een kom met het gehakt, het citroengras, het versnipperd sjalotje en het ei.

 

Maak bolletjes van +-25 gram, steek de bolletjes op een brochette (3 pp), en duw ze dan wat plat zodat je een langwerpige brochette van lam hebt.

Bak deze in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 10 minuten. Klop het eiwit los, paneer de blokjes feta, eerst door eiwit en daarna door de panko. Kleur deze zeer kort in hete arachideolie.

 

Snijd het Breydelspek in fijne blokjes en bak krokant.

Snijd de eryngii champignons in mooie plakken (1 pp), bak deze in boter en kruid af.

 

Was de salades, meng ze en rits er de dragonblaadjes in.

Meng alles voor de vinaigrette en meng onder de salade.

 

Tip: pas op met overdreven zoutgebruik, de feta is reeds vrij zout!

 

Presentatie:

Dresseer de salade in het midden, leg hierop 3 brochettes van lam per persoon, schik het Breydelspek, de champignons en de krokante feta ernaast. Versier met een bloemetje en druppel nog wat vinaigrette errond.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >