Camembert op de bbq met kruiden, geserveerd met Breydelspekjes en gefrituurde ui
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Zomer
Calorieën
203.75 kcal/persoon
Ingrediënten
Houten doosje camembert
100 g Breydelspek in stukjes
Peper en zout
Takje rozemarijn (of andere kruiden vb dragon, tijm, ...)
Vel aluminiumpapier
Bereidingswijze
Dit gerecht wordt best klaargemaakt als het vuur van de BBQ niet meer gloedheet is. Indien het vuur nog te heet is, kan er best eerst een vel aluminiumpapier op de rooster gelegd worden.
Haal de camembert uit het doosje en verwijder het papier rond de kaas. Plaats de kaas terug in het doosje, maak een inkeping in de bovenkant van de kaas en steek er een takje rozemarijn (of andere kruiden) in..
Laat de kaas smelten op de bbq voor ongeveer 20 minuten. Ondertussen bak je het Breydelspek aan. Serveer de kaas samen met het spek en eventueel een stuk stokbrood – een heerlijke combinatie.
Tip: Eventueel kan u er gefrituurde uitjes bij serveren.
Stuur je recept in >