1. Varieer |
Boterhammen zijn nog steeds het populairste in de lunchbox. Gemakkelijk, lekker en best gezond. Ja, wij zijn ook fan van een lekkere boterham met een heerlijk vers schelletje Breydelham. Maar zoals bij alles: te veel is nooit goed. Varieer dus elke dag. Wanneer je meerdere boterhammen meegeeft, beleg ze dan elk met iets anders. Naast het beleg, zijn er ook oneindig veel lekkere broodvariaties: van stokbrood tot Turks brood en foccacia.
Hieronder vind je alvast twee suggesties.
Bagel met Breydelham, avocadospread en kappers
Ingrediënten:
Bereiding:
Prak één avocado met de zure room en kruid met peper en zout.
Schil de andere avocado, haal de pit eruit en snijd hem in plakjes.
Verwarm de bagels en snijd ze doormidden.
Beleg de bagels met een laagje avocadospread, enkele schijfjes avocado, een plakje ham, wat rode ui en kappers. Werk af met wat cresson en extra peper.
Ciabatta met dragonmayonaise, kwarteleitjes en Breydelvleesbrood
Ingrediënten:
Voor de dragonmayonaise:
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 °C.
Warm de ciabatta’s even op in de oven. Meng de ingrediënten voor de dragonmayonaise en kruid met peper en zout. Snijd de broodjes open en beleg de broodstukken met de plakken vleesbrood, wat dragonmayonaise, kwarteleitjes en rucola.
2. Kies een vakjeslunchbox |
3. Kies eens iets anders dan brood |
Wrap met Breydelhammousse
Ingrediënten:
Bereiding:
Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het avocadovruchtvlees in reepjes en de tomaten in
schijfjes. Smeer vervolgens de tortilla in met de Breydelhammousse, leg de spinazieblaadjes, de reepjes avocado, de schijfjes tomaat en de blokjes feta erop. Optioneel kan ook de Breydelcrunch toegevoegd worden. Rol de tortilla op met behulp van plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
Steek al enkele prikkertjes in de tortilla en snijd dan de rol in acht schijfjes.
Ook een omelet kan je perfect oprollen tot een wrap! Maak een lekkere vulling en je hebt een k-ei-lekkere lunch.
Ei-wrap met Breydelham
Ingrediënten:
Voor de wrap
Voor de vulling
Bereiding:
Klop het ei met de melk en de bieslook los. Kruid met peper en zout.Mix de zongedroogde tomaatjes fijn en meng onder de roomkaas.Smelt een klontje boter in een pan en bak 2 omeletten van het beslag. Beleg de omeletten met de ham, besmeer met de roomkaas en beleg verder met de geraspte wortel en fijngesneden ijsbergsla.Kruid met peper. Rol de omeletten strak op en snijd in hapklare stukjes. Steek vast met een prikker.
Een ander alternatief is de quiche: makkelijk om mee te nemen en bovendien kan je deze de avond voordien al klaarmaken. Verwerk er jouw favoriete ingrediënten in of werk je restjes op: altijd weer verrassend lekker!
Quiche met Breydelham en tapenade van zongedroogde tomaten
Ingrediënten:
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg het bladerdeeg in een taartvorm en prik er gaatjes in.
Snijd de Breydelham in kleine blokjes. Besmeer het bladerdeeg met de tapenade en beleg
het vervolgens met de kappertjes, blokjes Breydelham en de kerstomaten. Kruid met peper, verse
oregano en basilicum. Klop de eieren op met de room. Werk af met gemalen kaas. Giet dit mengsel in de taartvorm. Bak de quiche ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd het Breydelspek in fijne blokjes. Bak krokant in een pan met olijfolie. Bestrooi de quiche met de gebakken Breydelspekblokjes.
4. Keep it cool (or hot) |
5. Met liefde gemaakt, dat smaakt |