MENU

Dé perfecte lentebrunch

 

Het zonnetje schijnt, de kindjes kijken er enorm naar uit om buiten te spelen en jij hebt maar 1 doel voor ogen: de lentebrunch tot een goed einde te brengen. Ontkurk die fles cava alvast maar want ook wij kunnen niet wachten om de lekkerste gerechtjes met Breydel met jullie te delen zodat jullie brunch tot in de puntjes verzorgd is!

We starten het ontbijt met een klepper van formaat: KNAPPERIGE ONTBIJTCUPS MET BREYDELSPEK EN EEN EITJE

 

Hiervoor heb je nodig: 

- 4 sneetjes wit brood
- 2 eieren
- 2 sneetjes Breydelspek
- een half handje geraspte kaas
- 1,5 takjes peterselie
- 1 el gesmolten boter
- zout en peper van de molen
- Extra: bakplaat voor muffins

 

Je start met het Breydelspek net niet te knapperig te bakken in een pan. Daarna laat je het Breydelspek uitlekken op wat keukenpapier. Je gebruikt een deegroller om het brood iets platter te maken en steekt er met behulp van een grote ronde koekjesvorm rondjes uit.
Beboter je 4 vormpjes van het muffin blik en leg er twee schijfjes brood in. Het mag elkaar iets overlappen.

 

Vervolgens bestrijk je het brood met boter en bestrooi je het met geraspte kaas. Leg daarna het Breydelspek er in de lengte overheen en druk licht aan. Je breekt de eieren bovenop het spek en bestrooit ze met zout en peper. 

 

Je bakt de ontbijtcups in een voorverwarmde oven van 175°C tot het eiwit gestold is.

 

Heeft je partner lang moeten wachten op de lentebrunch en heeft hij nu een grote honger? Dan kan je die grote honger stillen met een lekkere toast met Breydelspek en eitjes.

 

Hiervoor heb je nodig: 

- 150 g Breydelspek 

- 6 eieren 

- 50 g geraspte kaas 

- 1 eetlepel boter 

- 4 sneden brood 

- peper en zout 

 

Je smelt de boter in een grote braadpan en bakt het Breydelspek kort. Daarna klop je de eieren los met een vork en mengt er de geraspte kaas onder. Je kan dit mengseltje naar smaak kruiden. 

Nu giet je het eiermengsel over het Breydelspek en laat ± 5 min. gaar worden op een matig vuur. 

Draai het omelet en bak nog even. Toast ondertussen het brood in een broodrooster. 

 

Als afwerking verdeel je het omelet in 4 en leg je het op het geroosterde brood. 

Natuurlijk mogen de avocado-lovers niet vergeten worden! Voor hen hebben we een speciale ontbijtburger met Breydelspek en avocado. 

 

Hiervoor heb je nodig: 

- 13 g verse bieslook 

- 200 g zuivelspread

- 8 reepjes Breydelspek 

- 4 eieren 

- 1 eetrijpe avocado 

- 4 broodjes naar keuze 

- 75 g rucolaslamelange 

 

 

Je start met het bieslook fijn te snijden en daarna te mengen door de zuivelspread. Je bakt nu het Breydelspek kort in de pan, die laat je daarna even uitlekken op keukenpapier. In het achtergebleven vet bak je de eitjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Je schept het vruchtvlees uit de schil en snijd de avocado in schijfjes. 

 

Gril de broodjes. 

 

Als laatste bestrijk je de onderste helften van de broodjes met bieslookmengsel. Beleg je het met de sla, Breydelspek, avocado & ei en leg de helften terug op elkaar! 

 

Eet smakelijk! 

Vergeet ons zeker niet taggen in jullie creaties! 

Blog

Bekijk alle blogberichten  >